Zgradarstvo

Cilj svake tvrtke je ušteda energije, no Duplico ujedno nudi i sisteme i tehnička rješenja koja će smanjiti potrebu za energijom te osigurati minimalnu potrošnju. Povećanje energetske učinkovitosti povećava ugodnost života i trajnost zgrada, a mi radimo upravo na tome. Koristeći svoje dugogodišnje iskustvo kreirali smo jedinstveni sustav automatskog upravljanja različitim tehničkim rješenjima s ciljem povećanje energetske učinkovitosti.

U sustav zgradarstva i povećanja energetske učinkovitosti spadaju fizikalna svojstva objekta i energetski sustav grijanja i hlađenja, te prozračivanja, električknih uređaji i rasvjete koji se koriste u objektu. Na svakom od tih sustava cilj nam je implementirati naše tehnologije te nadzirati i upravljati potrošnju SCADA sustavom koji su osmislili naši inženjeri te pametnim aplikacijama. Kroz taj sustav upravljamo automatiziranim procesima grijanja i hlađenja zgrade, proizvodnjom, potrošnjom i isporukom električne energije te uključivanjem i isključivanjem rasvjete. Integriranjem svih energetskih sustava zgrade olakšavamo vam upravljanje objektom.

Implementacijom i upravljanjem sustava grijanja i hlađenja izvodi se maksimalno korištenje potencijala sunčane elektrane, a stupanj grijanja i hlađenja se regulira korištenjem dostupnih mjernih podataka. To bi značilo da se u režimu grijanja energija u obliku topline pohranjuje u spremniku tople vode, dok se u režimu hlađenja povećava stupanj hlađenja, ali su u sustavu dostupna mjerenja svih temperatura. Koristimo LON komunikacijski protokol koji mjerene vrijednosti prenosi do automatske stanice i naposljetku se zadaje postavna temperatura spremnika tople vode. Tijekom hladnih dana pruža se blaga toplina zračenja, a ljeti se učinkovito osvježava prostorija na ugodniju temperaturu. U suradnji s Variothermom izgrađujemo i modularne zidove koji predstavljaju izrazito štedljivi sustav grijanja i hlađenja, a on radi s niskim temperaturama vode u sustavu. Zidovi se jednostavno postavljaju i prilagodljivi su različitim vrstama objekata. Ovime se smanjuju troškovi grijanja te se doprinosi energetskoj učinkovitosti zgrade.

Ovakva su rješenja odlična za privatne i poslovne prostore, ali i javne ustanove kao što su škole, vrtići i bolnice.

Podrška 24/7