Proizvodnja elektroormara

Prošle godine započet je proces modernizacije proizvodnje elektro-ormara, nabavom tehnološki najnaprednijih strojeva i softvera, montažnih stolova i opreme te instalacijom pneumatike u radionu.Trodimenzionalni inženjering i vizualizacija, ‘smart wiring’, potpuno automatizirana, brza i precizna strojna obrada upravljačkih ploča i kompletnih elektro-ormara, označavanje, rezanje i skidanje izolacije sa žica samo su dio nove proizvodne linije tvrtke Duplico.

Proizvodnja započinje u odjelu tehničke pripreme u programskom paketu Eplan. Kompleksna platforma pokriva sve segmente proizvodnje: od planiranja, preko projektiranja i izvođenja pa sve do kontrolinga u proizvodnji. Rezultat su neograničene mogućnosti pri elektro-projektiranju i izradi električnih shema i prateće dokumentacije kao osnove za proizvodnju.Integracija proizvodnje definira se u rješenju Pro Panel CAE za 3D konstrukcije, u virtualnim 3D ožičenjima, u 3D konfiguraciji raspodjele sklopne i opreme za programabilne logičke kontrolere (PLC), napajanja i bakrenih sabirnica i u pripremi podataka za slaganje žica i rad proizvodnih strojeva.Vizualizacija ožičenja i potpuna digitalizacija svih potrebnih podataka odvija se u Production Wiringu, iz kojeg se podaci šalju na proizvodnu liniju, u kojoj se obrađuje i priprema žica za montažu u elektro-ormar.Proizvodnu liniju čine funkcionalno povezani strojevi koji zadanim redoslijedom i prema zadanim parametrima mjere žicu na zadanu duljinu, režu i skidaju izolaciju i izvode pripremu za spajanje.

Dio platforme je i Smart Wiring, aplikacija za potpuno vizualizirano i digitalizirano ožičavanje elektro-ormara s minimalnom mogućnošću pogreške. Proizvodni timovi opremljeni su tabletima na kojima se nalazi aplikacija, izbornik, odnosno 3D prikaz ormara, vizualizirano ožičenje i sve značajke žica unutar ormara s mogućnošću filtriranja svih podataka i samog usmjerenja žice unutar ormara. Inovativnost i važnost aplikacije je u trenutačnoj povratnoj informaciji o statusu ožičavanja između proizvodnje i tehničke pripreme, trenutačna obavijest o pogrešci u shemi ili samom procesu ožičavanja i, najvažnije, trenutačna povratna reakcija i ispravak sheme, odnosno naputak za korekciju ožičenja od tehničke pripreme.

Prije samog procesa ožičavanja, upravljačke ploče ormara treba obraditi za postavljanje sabirnica, kanalica, uvodnica i dr.u obradnom centru. To je kompaktni numerički upravljani stroj (CNC) upravljan na temelju unesenih podataka iz Eplana, a služi za automatiziranu, brzu, preciznu i pouzdanu obradu upravljačkih ploča i elektro-ormara. Njegove funkcije su bušenje lima, glodanje, izrezivanje, urezivanje, potpuna strojna obrada kompaktnih i serijskih elektro ormara, obrada montažnih ploča i vrata, izrada provrta, navoja i otvora svih veličina u raznim metalnim i nemetalnim materijalima.

Sve pločice i oznake na ormarima graviraju se na specijalnom laseru, a oznake opreme unutar ormara ispisuju na ink jet printeru, također u radioni.
Vrhunac tehnologije koju, kao dio finalnog proizvoda, nudimo, je potpuno digitalizirana dokumentacija elektro-ormara, besplatno dostupna u ‘oblaku’ (‘cloudu’) pomoću aplikacije qri.hr.

Kontaktirajte nas




 

Podrška 24/7